DUURZAAM

Op alle fronten gaat Lofthome bij het ontwerp, de bouw, het gebruik en het onderhoud van de woning uit van duurzaamheid. De staalconstructie past volledig in het cradle-to-cradle principe. De buitenmuren van sandwichpanelen die door Hardeman Systeembouw in eigen fabrieken worden geproduceerd, en ook wereldwijd worden geëxporteerd, zijn slechts 14 cm dik en hebben optimale isolatie (Rc 6,58). De dikte komt positief ten goede aan het besteedbare woonoppervlak. Het toegepaste glas is altijd drievoudig.

Lofthome voldoet aan de BENG-norm (Bijna Energie Neutrale Gebouwen).

De duurzaamheid en energiebesparing van een woning worden onder andere bereikt door de toegepaste bouwmaterialen in combinatie met de installaties voor ventilatie en warmtevoorziening. Lofthome biedt meerdere oplossingen (zie techniek).

Voor het behalen van veel energiezuinigheid is de ligging van de woning en de glaspartijen op de zon van groot belang. De architecten adviseren en helpen hierbij. Omdat de staalconstructie van een Lofthome de draagconstructie vormt is de indeelbaarheid voor 100% flexibel, dus levensloopbestendig. Het bouwproces is door de prefabricage van bouwmaterialen eveneens duurzaam. Op de bouwplaats wordt nauwelijks iets geproduceerd, de CO2 uitstoot is daarom gering. Zowel de ecologische, economische en sociale voordelen komen – ook maatschappelijk gezien – in een Lofthome voor zowel de huidige bewoners als de toekomstige generaties bij elkaar.