TECHNIEK

Staalskelet als constructieve basis
De constructieve basis van een Lofthome wordt gevormd door portalen die zijn samengesteld uit warmgewalste stalen profielen. Samen vormen ze het ranke skelet van de Lofthome. Het staalskelet is zelfdragend, waardoor de gevels en de binnenwanden wat betreft gewicht licht kunnen blijven. De woning is optimaal flexibel indeelbaar: binnenwanden hebben in principe geen vaste plek. Een ander voordeel is dat het gevelpakket licht en functioneel kan blijven en alleen bescherming hoeft te bieden tegen regen, wind en koude. Het staalskelet is zichtbaar in het interieur van de woning en vormt daarmee een belangrijke bijdrage aan het industriële karakter van de woning. Hetzelfde geldt voor de windverbanden die zorg dragen voor de stabiliteit. De plek van de windverbanden staat niet vast; de één wil ze in de woonkamer, de ander liever wat meer uit het zicht. Standaard is het staalskelet thermisch verzinkt, maar het kan ook in elke RAL kleur worden gepoedercoat.

Dun gevelpakket met hoge isolatiewaarde
Het gevelpakket is, vanwege het zelfdragende staalskelet, niet dragend. Hierdoor kan de gevel en het dak wat betreft het gewicht relatief licht blijven. Lofthome past hiervoor sandwichpanelen toe (14 cm dik). De panelen hebben een zeer hoge (hoe hoger hoe beter) Rc-waarde (isolatiewaarde) van 6,58 m2K/W bij een totale geveldikte van 200mm (sandwichpanelen inclusief als buitenbekleding sinusprofielplaat). Ter vergelijking: om dezelfde isolatiewaarde te halen bij een traditionele spouwmuur of houtskeletbouw zijn al gauw gevels van 400 – 500mm dik nodig. LOFTHOME bespaart daarmee dus op kostbare leefruimte.

Aluminium kozijnen met drievoudig glas
Alle Lofthome buitenkozijnen zijn standaard uitgevoerd met geïsoleerde aluminium kozijnen met drievoudig glas. Hierdoor beschikken de glasvlakken standaard over een lage (hoe lager hoe beter) U-waarde van 0,7 W/(m2.K).

Dak- en gevelbekleding met slimme coatings
In de basisuitvoering wordt Lofthome geleverd met volledig onderhoudsvrije sinusprofielbeplating als dak- en gevelbekleding. Deze aluzink sinusplaat is in verschillende kleuren leverbaar. De gevelbekleding wordt op de sterk isolerende sandwichpanelen aangebracht.

Het sinusprofiel is een hoogwaardig plaatstaal van SSAB Swedish Steel en is dubbelzijdig thermisch verzinkt, waardoor decennialang zorgeloos woongenot is gewaarborgd. De praktijk heeft dit gedurende 40 jaar al op grote schaal aangetoond. Door toevoeging van specifieke functies aan laksystemen zijn meerdere varianten beschikbaar. Bovendien is een zogenaamde Prelaq Energy variant beschikbaar, een comfortverhogend laksysteem waarmee energie wordt bespaard. Het principe is gebaseerd op de hoge reflectie- en emissiewaarden van dit laksysteem (ook bij donkere kleuren), waardoor veel minder warmte binnendringt. Het resultaat is een onder alle omstandigheden aangenaam binnenklimaat, ook tijdens warme zomermaanden.

Naast de standaard bekleding van sinusplaten (in meerdere kleuren) zijn de volgende alternatieve dakgevelbedekkingen mogelijk:

  • hout
  • leisteen, in de vorm van decoratieve kleurvaste leien, die geproduceerd zijn in vezelcementlei met de uitstraling van natuurlei; of bijvoorbeeld Eternit Natura wandgevelplaten, die in meerdere tinten beschikbaar zijn; de Natura wandgevelplaten zijn overigens alleen bij het platdakmodel toepasbaar
  • cortenstaal, staal dat via een oxidatieproces is bewerkt waardoor zichtbare bruine roestvorming ontstaat. Cortenstaal kan met een dikte van 2 of 3 mm op zowel zadeldak als platdak worden verwerkt, echter de meerkosten van het materiaal per vierkante meter ten opzichte van de beplating met sinusprofiel zijn aanzienlijk

Diverse installatiepakketten
Lofthome biedt meerdere installatiepakketten. Alle pakketten hebben een hoog rendement. De pakketten zijn allemaal uit te breiden met verschillende slimme opties, waardoor het mogelijk is uw Lofthome nog energiezuiniger te maken.

Dampdichte gevelmaterialen
Bij Lofthome worden eigentijdse bouwmaterialen toegepast om optimale isolatie (energiezuinig) te verkrijgen. Het Lofthome woonconcept is daarom dampdicht. In de notitie WONINGBOUW MET STAAL leggen we uit waarom Lofthome een dampdichte woning is en wat hiervan de voordelen zijn. Klik hier voor de notitie.

Eigenschappen
Elke bouwmethode heeft specifieke kenmerken wat betreft de eigenschappen van de bouwmaterialen, het bouwproces en de bouwtijd. Klik hier voor de Eigenschappen van Lofthome.